TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Akçaray'ın beşinci tramvayı şehre geldi

Akçaray

Kocaeli Akçaray tramvay projesi kapsamında, tramvay araçlarının beşincisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından teslim alındı.

TRENHABER.COM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Akçaray projesi kapsamında tramvay araçları kente gelmeye devam ediyor. Daha önce dört Betonbet aracın teslim edilemesinin ardından beşinci tramvay aracı da Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından teslim alındı.

5. TRAMVAY RAYLARA İNDİRİLDİ

Bursa’da üretimi gerçekleştirilen tramvay araçlarının beşincisi karayolu ile kente geldi. Beşinci tramvay aracı Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yanında bulunan alanda raylara indirildi. Bursa’da bulunan fabrikada testleri tamamlanan aracın ray uyumluluk testleri yapıldıktan sonra tamamen teslim alınacak.

TRAMVAYLARIN TESTLERİ YAPILIYOR

Proje kapsamında bir yandan tramvay araçları teslim alınırken diğer yandan da gerekli testler uygulanıyor. Tramvay hattında elektrik testleri yapılarak olası sorunlar gözlemleniyor. Diğer yandan da tramvayların ray uyumluluk testleri gerçekleştiriliyor.

TOPLAM 12 ARAÇ ALINACAK

Kocaeli Akçaray Tramvay Projesi çerçevesinde Büyükşehir tarafından 12 adet tramvay aracı alınacak. 5 modül halinde olan bir araç 33 metre uzunluğunda ve 294 yolcu kapasitesine sahip olacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.