TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

İbrahim İlhan: Akçaray hizmet değil, hezimet

Akçaray

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı İbrahim İlhan, yaptığı yazılı açıklama ile Kocaeli'de hayata geçirilen Akçaray tramvay çalışmasının millet için hizmet değil, hezimet olduğunu savundu

TRENHABER.COM

Saadet Partisi (SP) İl Başkan Yardımcısı İbrahim İlhan, yaptığı yazılı açıklama ile Kocaeli'de hayata geçirilen tramvay çalışmasının millet için hizmet değil, hezimet olduğunu savundu

Projenin toplam maliyetinin 114 milyon lira olduğunun belirtildiği açıklamada İlhan, harcanan paraya rağmen ortaya sağlıklı bir planlama sonucunun çıkmadığını savundu.

“İHTİYACI KARŞILAMAZ”

İktidar temsilcilerinin başarısız bir seçim vaadinden kurtulabilmek için çareler ararken bu çalışmanın ortaya çıktığını Netspor belirten İbrahim İlhan, “Kentten haberi olmayan ve bu şehrin ihtiyaçlarını bilmeyen böyle bir proje ile vebalden kurtulacaklarını düşündüler. Fakat yaptıkları her şeyde şehir planlaması yoktu. Milletin parası ile yapılan bu işin ihtiyacı karşılamayacağı belliydi” diye konuştu.

“ŞEHRİ BİZ KURTARACAĞIZ”

SP olarak bu projenin kentin ortasında yatan bir demir ve beton yığını olduğunu söylediklerini beliren İlhan, şöyle konuştu: “20 dakikada bir geçecek ve iki körüklü otobüsün çözeceği ulaşım ihtiyacını şehrin trafiğini altüst ederek içinden çıkılmaz hale getirdiler. Şimdi iktidar metrodan söz ediyor. Fakat raylı sistem hattı, kentteki otopark sorunu ve kentin bu hatta erişim yolları planlanmadan ortaya çıkan bu demirli yol bir fayda sağlamayacaktır. Yapılması gereken şuydu; aylarca şehirlerarası demiryolu hattı trafiğe kapatılmış ve iyileştirme sürecine geçmişken bu hat zemin seviyesinin altına alınarak şehir denizle dikey olarak buluşturulmalıydı. Biz bu kenti tarihi dokusuna ve karakterine uygun bir şekilde bu zorlama şehirli belediyecilerin elinden bir an önce kurtaracağız” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.