TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Çayyolu Metrosu Temelli’ye uzayacak

Ankara Metro

Çayyolu Metrosu’nun Temelli’ye uzatılmasıyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile görüşme yaptıklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Proje çalışmaları başlıyor. En azından projenin güzergâhı belli olsun ki bölgedeki yapılaşma da buna göre yapılsın” dedi.

Ankara Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Temelli’ye metroyla ulaşımı sağlayacak olan Çayyolu Metrosu’nun uzatılmasıyla alakalı proje çalışmalarının başladığı bilgisini verdi. Proje güzergahının yapılaşma için kolaylık sağlayacağını belirten Başkan Tuna, şöyle konuştu: “Çayyolu Metrosu’nun Temelli’ye kadar gitmesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldik. Bununla ilgili proje çalışmaları başlıyor. En azından projenin güzergâhı belli olsun ki bölgedeki yapılaşma da buna göre Venüsbet yapılsın. İlk etapta Turkuaz Konutları ve Çankaya Üniversitesi’ne kadar olan bölümü yaparlar. Çünkü orada bir yolcu potansiyeli var.”

PROJELER 2017’DE START ALACAK

İlgili bakanlıkların yapacağı devlet hastanesi, Yenikent Banliyösü ile yüzme havuzu ve kapalı spor salonu projelerinin 2017 yılında başlayacağını da belirten kaydeden Başkan Tuna, belediye olarak kendilerinin de hayata geçireceği kültür sarayı, kent meydanı ve stadyum projeleri ile ilçenin şantiyeye döneceğini ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.