TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Ağaçlar BaşkentRay kurbanı

Başkentray

Celal Bayar Bulvarı’nda TCDD tarafından 6 ay arayla ikinci kez ağaç katliamı yapıldı. Mayıs ayında 29 Ekimde açılışı yapılacak olan YHT Garı için 50’nin üzerinde ağaç kökünden kesilmişti. Bu defa da Başkentray çalışması sırasında 30’a yakın yetişkin ağaç kurban edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın( TCDD) yürüttüğü Başkentray çalışmaları sırasında, Büyükşehir’e ait Hacettepe Acil Altı Parkı’ndaki 30’a yakın ağaç kesildi. Celal Bayar Bulvarı’nın, hastaneler bölgesi yakınında yaşanan ağaç katliamına vatandaşlar tepki göstererek, “Nakledilemez miydi” diye de isyan etti. Kökünden kesilen ve dalları park içine atılan ağaçların yanında yüklenici firmanın çalışmalarına devam etmesi dikkat çekti.

DAR OLUNCA KESMİŞLER

Ağaçların demiryolu arazisi içinde kaldığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ağaçların kendileri tarafından Kolaybet kesilmediğini belirtti. Bir yetkili kesime ilişkin “O ağaçları biz kesmedik. Ağaçlar demiryolu hattında kalıyor. Arazi TCDD’ye ait. Demiryolu dar olunca çalışmalar için onlar kesmişler. Başkentray çalışması kapsamında yapılmış” açıklamasını yaptı.

DAHA ÖNCE DE 50’DEN FAZLA AĞAÇ KESİLMİŞTİ

Mayısta da Celal Bayar Bulvarı’nın, Kazım Karabekir Caddesi ile Atatürk Bulvarı arasında kalan bölümünde kaldırım, orta refüj ve yol kenarındaki 50’nin üzerinde ağaç kesilmişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.