TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

BaşkentRay ne zaman bitecek? Ankara Banliyö trenleri ne zaman başlayacak?

Başkentray

Ankaralılar BaşkentRay ne zaman bitecek? Ankara'da banliyö trenleri ne zaman başlayacak? sorularının cevabını merakla bekliyor. TCDD tarafından yapımı devam eden ve 2017 sonunda hizmete girmesi beklenen Başkentray projesinin detayları ortaya çıktı.

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 2016'da başlatılan Sincan-Kayaş banliyö hattını metro standartlarına çıkarmak için başlatılan Başkentray projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Banliyö hattında yıllardır hizmet veren istasyonlar modern hale getirilerek vatandaşların sosyal alan olarak da kullanabileceği mekanlara dönüştürülecek. Yeni istasyonlarda engelli vatandaşlar için de büyük kolaylıklar sağlanmış olacak.

SEFER SAYISI ARTIYOR

Sincanlıların banliyöyü çok kullandığını ve bu nedenle projeyi dört gözle beklediklerini ifade eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Yıllardır faaliyette olan banliyö tren setleri malumunuz yenilenmişti. Fakat istasyonlar artık çağımız standartlarının gerisindeydi. Sağ olsun Başbakanımız Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde bu soruna el atmış ve Başkentray projesini başlatmıştı. Şimdiki Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan ve TCDD Genel Müdürümüz İsa Apaydın da projeyi başarılı bir şekilde devam ettiriyor" dedi. Başkan Tuna "Projeyle hem Ankara- Sincan arasında kesintisiz 5 hat, Ankara-Kayaş arasında da 4 hat ilave edilerek banliyö sistemi uluslararası standartlara getiriliyor. Bölgemizde çok yoğun bir nüfus bu ulaşım aracını tercih ediyor ve çoğu zaman yoğunluk yaşanıyordu. Bunun başlıca sebeplerinden biri de trenlerin 15 dakikada bir hareket etmesiydi. İllegal Bahis Bu projeyle Sincan'dan Kayaş'a artık her 5 dakikada bir banliyö çalıştırılabilecek altyapı da sağlanmış olacak" görüşünü dile getirdi.

HEDEFİMİZ 2017 SONU

Başkentray ile banliyönün metro seviyesine çıktığını ifade eden Başkan Tuna şöyle devam etti: "Özellikle Engelli, çocuklu ve yaşlı vatandaşlarımız istasyonlara erişim ve kullanım zorlukları yaşamaktaydı. Projeyle tüm istasyonlar engelsiz hale getiriliyor. Yeni istasyonlarda özellikle engelli, bebek arabalı ve yaşlı vatandaşlarımızın rahat edeceği asansörler ve rampalar yer alacak. Aldığımız bilgilere göre yeni projeyle ana istasyonlarda yaşam alanları da oluşturuluyor. Sincan, Etimesgut ve Sıhhiye'deki duraklarda kapalı mekânlar olacak. Halkımız burada tren beklerken alışveriş yapıp, ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Şu anda gördüğümüz üzere yoğun olarak altyapı çalışmaları devam ediyor. Eski raylar sökülüyor, eski istasyonlar yıkılıyor. Yeni alt ve üst geçitler yapılıyor. TCDD Genel Müdürlüğü 2017'nin sonunda trenleri çalıştırmayı planlıyor."

BÜROKRASİ OLUMSUZ YANSIDI

Başkan Tuna "Bu proje 5-6 yıl önce başlamıştı. İhaleye yapılan itirazlar nedeniyle 2 yıl çalışma yapılamadı, bu sürede trenler çalıştırılamadı. Daha sonra mahkeme TCDD'nin gerçekleştirdiği ihaleyi doğru buldu ve 2011 yılında ihaleyi kazanan firmanın projeyi yapmasına karar verdi. Arada geçen bu sürede vatandaşımız boş yere mağdur oldu. Kamu ihale sistemindeki bu bürokrasi de maalesef bize olumsuz yansıdı" dedi. Tuna "Neyse ki proje 11 Temmuz 2015'te başladı. Ben kararlılıkla bu projeyi takip eden ve Ankaralılara bu güzel imkânı sunan Başbakanımız Binali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan'a ve her zaman bizim yanımızda olan başarılı TCDD Genel Müdürümüz İsa Apaydın'a hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.