TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Adana İdare Mahkemesinden Turne Tazminatı Kararı

Dernek

Son günlerde YOLDER üyelerinin turne tazminatı konusunda verdikleri hukuk mücadelesinden YOLDER üyelerini sevindirecek haberler gelmeye ediyor. Yol Sürveyanı Mehmet Önen, turne tazminatlarının ödenmesi için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

YOLDER 6. Bölge Koordinatörü, Yol Sürveyanı Mehmet Önen, turne tazminatlarının ödenmesi için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Mehmet Önen'in, 2015 yılı Ocak ve Şubat aylarında görev seyahatlerinden kaynaklanan turne tazminatlarının ödenmesi için idareye yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine YOLDER Hukuk Danışmanının yol göstericiliğinde Adana 2.İdare Mahkemesi’ne yaptığı başvuru haklı bulundu.

Mahkeme kararında, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Memur Makrobet ve Hizmetlerine Verilecek Harcırah ve Harcırah Karşılığı Hizmet Tazminatlarına ilişkin Tüzüğün ilgili maddelerine atıfta bulunularak, yol sürveyanına bölgeleri içinde turne veya diğer amaçlarla yapacakları her türlü görev seyahatlerinde turne tazminatı ödeneceğinin öngörüldüğü hatırlatılarak, ” Davacının görev seyahatlerini fiilen yerine getirdiği, davacının görev bölgesinin belirlenmemesinin Tüzük hükmünün uygulanmasına engel teşkil etmeyeceği açık olup Yol Sürveyanı olarak görev yapan davacının turne tazminatından yararlandırılması gerekirken aksi yöndeki idare işleminde hukuka uygunluk bulunmamaktadır” denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.