TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Altı ay sonra yeniden Mısır’da trenler çarpıştı! 15 ölü 40 yaralı

Dünya

Mısır’ın Beheira kentinde yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 15 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı.

Mısır'da bugün meydana gelen tren kazasında facia yaşandı. Meydana gelen tren kazasında 15 kişi öldü, 40 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Mısır’ın kuzeyinde bulunan Buheyre kentinde bugün öğleden sonra meydana gelen tren kazasında iki trenin birbiri ile çarpışması sonucu büyük bir facia yaşandı. Kaza sonrası olay yerinde can pazarı yaşanırken olay yerine 30’dan fazla ambulansın sevk edildiği açıklandı. Yaralılara ilk müdahele olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapıldıktan sonra ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza sonrası olay yerine demiryolu yetkilileri gelerek olay yerinde incelemeler yaptı.

Kazanın nedeni ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mısırlılar ülkenin demiryolu hatlarının eski ve emniyet tedbirlerinin yeterli düzeyde olmamasından dolayı şikayet ediyor.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Kahire-İskendiriyye seferini yapan yolcu treninin İskenderiyye-Port Said seferini yapan trene çarpması sonucu meydana gelen tren kazasında 42 kişi ölmüş 100’den fazla kişi ise yaralanmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.