TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Hindistan'da katliam gibi tren kazası! En az 95 ölü 150 yaralı

Dünya

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde meydana gelen tren kazasında ilk belirlemelere göre en az 95 kişi yaşamını kaybettiği ve 150'den fazla yaralının olduğu açıklandı. Ölü ve yaralı sayısında artış olması bekleniyor.

Hindistan'da Patna-Indore seferini yapan hızlı tren, yerel saat ile 03.10’da Pukharayan kenti yakınlarında raydan çıktı.

Trenin neden raydan çıktığı henüz bilinmiyor, ancak Hindistan Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan ilk açıklamada ‘sorumlulara karşı en katı adımların atılacağı belirtildi.

Hindistan İçişleri Bakanı Rajnath Singh Kanpuroch yakınlarında raydan çıkan ekspres trenin devrilmesi ile meydana gelen kaza yerine ulusal afet birliklerinin sevke edildiğini ve kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti. Hindistan gazeteleri kaza yerinde yüzlerce polis ile çok sayıda ambulansın bulunduğunu aktardı.

Hindistan yerel medyasında ölü sayısının 95 olduğu haberleri yer alıyor.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise ‘yaşadığı üzüntünün kelimelerle ifade edilemeyeceğini’ söyledi. Ülkede, demiryolu ağının eski olması ve modernleştirme çabalarının yetersiz kalması nedeniyle son yıllarda sık sık ölümlü tren kazaları Grandbetting yaşanıyor.

TÜRKİYE'DEN HİNDİSTAN'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın Uttar Pradesh Eyaleti’nde meydana gelen tren kazası ile ilgili başsağlığı mesajı yayımladı. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Hindistan’ın Uttar Pradesh Eyaleti’nde bugün (20 Kasım) meydana gelen tren kazasında en az 90 kişinin hayatını kaybettiğini, 150’den fazla insanın da yaralandığını derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Başta yaşamını yitirenlerin yakınları olmak üzere dost Hindistan hükümetine ve halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.”

İŞTE HİNDİSTANDAKİ TREN KAZASINDAN KARELER








 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.