TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Hırvatistan ile İspanya arasında demiryolu anlaşması

Dünya

Hırvatistan Demiryolu İşletmesi HZ Infrastruktura ile İspanyol Demiryolu İşletmesi ADIF arasında, Akdeniz demiryolu koridorunun geliştirilmesi konusunda anlaşma yapıldı.

Hırvatistan Demiryolu İşletmesi HZ Infrastruktura, Hırvatistan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İspanyol Demiryolu İşletmesi ADIF arasında, AB'nin dokuz ulaşım koridorundan biri olan bir Akdeniz demiryolu koridorunun geliştirilmesi konusunda işbirliği yapmak için bir mutabakat anlaşmasının imzalandığını, duyurdu. Sözkonusu Anlaşma, Hırvatistan Ulaşım, Altyapı ve Denizcilik Bakanı Devlet Sekreteri  Nikolina Brnjac’ın katılımıyla Madrid’de imzalandı.

İki ülke, demiryolu sektörünün planlamasında, Avrupa Raylı Trafik Yönetim Sisteminin (ERTMS) uygulanmasında, intermodal taşımacılık ve kargo terminallerinin geliştirilmesi konularında, ayrıca ülke demiryolu enerji, sinyalizasyon ve iletişim sistemlerini planlama, tasarlama, inşa etme ve sürdürme konularında da işbirliği kararı aldı.

Ayrıca Hırvat Heyeti, Akdeniz koridorunun gelecekteki genişlemesinde işbirliği imkânlarını görüşmek üzere İspanya Ulaştırma ve İnşaat Bakanlığı temsilcileriyle de bir araya geldi.

Hırvatistan'ın Ploce Limanını Akdeniz demiryolu koridoruna dahil etme önerisinin yanı sıra, Hırvatistan, Akdeniz Demiryolu Koridoru’n un genişletilmesi projesine Lika demiryolunun dahil edilmesini istemekte, böylelikle, Zadar, Sibenik ve Split limanlarını koridor ile bağlantılandırılmasının sağlanması öngörülmeketdir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.