TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

İstasyonda Çıkan Yangın Kaosa Sebep Oldu

Dünya

Londra'nın merkezindeki Vauxhall tren istasyonunda yangın çıktığı ve bu sebeple bazı tren seferlerinde rötar yaşandığı bildirildi.

Tren istasyonundaki raylarda ortaya çıkan yangın sonrası Londra İtfaiyesi'nden yapılan açıklamada, itfaiye erlerinin yangına müdahale ettiği ve yangının kontrol altına alındığı kaydedildi.

Açıklamada geceyarısı saat 02.30'ta 3. ve 4. platformlarda başlayan yangının, tren istasyonundaki sinyal kutusunu etkilediği ve bu nedenle istasyona verilen elektriğin kesildiği aktarıldı.



6 saati bulan yangın söndürme çalışmalarından ötürü, kentin iki büyük istasyonu olan Vauxhall ve Waterloo'daki bazı tren seferlerinde rötar yaşandığı, Clapham Junction istasyonunun da aşırı yoğunluk Sekabet nedeniyle boşaltılarak geçici olarak kapatıldığı uyarısı yapıldı. Seferler aksamalı olarak yapıldığı için çoğu istasyonda oluşan yoğunluk nedeniyle, yolculardan gerekli olmadığı takdirde o yöndeki seferlerde yolculuk etmemeleri istendi.


 
Londra İtfaiyesi Müdürü John Ryan, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, yangının çıkış sebebinin henüz bilinmediğini ve hasar tespit çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.