TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Mekke ile Medine'yi birleştirecek hızlı trenin açılışı yine ertelendi

Dünya

Kutsal şehirler Mekke ve Medine’yi bir birine bağlayacak olan hızlı tren projesinde yine bir erteleme haberi geldi. Son duyuruda hızlı tren seferlerinin Mart 2018’de başlayacağı duyuruldu.

Kutsal şehirleri bir birine bağlayan demiryolu yıl sonunda açılması beklenirken, açılış 2017’nin sonuna ertelenmişti. Şimdi ise İspanyol konsorsiyumu, yüksek hızlı tren projesinin kısmi operasyonları Aralık’ta başlayacağını açıklayarak projenin tam olarak hizmete başlayacağı tarihin de Mart 2018 olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan 2011 yılında Mekke ve Medine’yi birbirine bağlayan 444 km uzunluğundaki demiryolu projesi ve 35 adet hızlı tren seti için 12 İspanyol firması ve 2 Suudi firmaya 6.7 milyar Hermesbet bedelle ihale vermişti.

TCDD İHALE DIŞI BIRAKILMIŞTI

Mekke - Medine hızlı tren ihalesinde daha güçlü olmak isteyen TCDD'nin konsorsiyumu bir Çinli firmayla anlaşmıştı. Tam o sırada ihale şartnamesi değiştirildi.

TCDD değişikliklere uyum için çalışırken Suudilerden 'Birleşik konsorsiyumla ihaleye giremezsiniz' haberi geldi ve Türkiye'nin konsorsiyumu devre dışı kalmıştı.

Suudilerin bu kararı sonrası ihaleye sadece, İspanyol - Al Shoula ve Fransız - Al Rajhi konsorsiyumları teklif verebilmiş ve ihaleyi İspanyol - Al Shoula firması kazanmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.