TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Milletvekillerini taşıyan tren hemzemin geçitte kamyonla çarpıştı! Son Dakika..

Dünya

Milletvekillerini taşıyan yolcu treni hemzemin geçitte kamyonla çarpıştı. Kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı

 Amerika Birleşik Devletleri'nin Virginia eyaletinde Milletvekillerini taşıyan yolcu treni hemzemin geçitte kamyonla çarpıştığı kazada 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de ağır şekilde yaralandığı açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, tren kazası bugün yerel saat ile 11.15 civarında meydana geldi. Milletvekillerini taşıyan yolcu treni, Washington'dan yola çıktıktan iki saat sonra Charlottesville bölgesinde otomatik bariyerli hemzemin geçitte çöp kamyonu ile çarpıştı. Kaza sonrası trende bulunan milletvekillerinin ve ailelerinin sağlık durumunun iyi olduğu ifade edilirken, 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de ağır şekilde yaralandığı belirtildi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Başkan Trump'ın tren kazası olayı sonrası düzenli olarak bilgilendirildiğini söyledi.

Kazanın nedeni ile ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmazken tren kazasının meydana geldiği hemzemin geçitte sesli ve ışıklı uyarı sistemleri ile bariyerli olması ya sistemde bir sorun olduğunu yada kamyon sürücüsünün uyarı sistemlerini dikkat etmediğini üzerinde yoğunlaşıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.