TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Uçakla Yarışacak Hızlı Tren Projesi

Dünya

Uçakların ortalama saate 900 kilometre hızla gittiği Çin’in Çengdu-Çongçing kentleri arasında devam eden hızlı tren projesinde trenlerin ortalama hızı saatte 800 kilometre olacak.

Uçakların ortalama saate 900 kilometre hızla gittiği Çin’in Çengdu-Çongçing kentleri arasında devam eden hızlı tren projesinde hızlı trenlerin ortalama hızı saatte 800 kilometre olacak.

Çin Çengdu ile Çongçing kentleri arasında ortalama 800 km/saat hızla gidecek ve seyahat süresini 30 dakikaya düşürecek hızlı tren projesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Ülkenin Siçuyan eyaletinde bulunan Çengdu ile Çongçing şehirleri arasında yapılması planlanan hızlı demiryolu hattında trenlerin maglev yani manyetik kaldırma teknolojisi ile çalışacağı belirtildi.

Çengdu ile Çongçing kentleri arasında çalışacak maglev treni hızı 600 ile 800 kilometre/saat ve seyahat süresi 30 dakika olacak. Halen iki kent arasında uçaklar ise ortalama 900 kilometre/saat hızla seferlerini yapıyor. Maglev trenlerin seferlerine başlaması ile seyahat edeceklerin uçak yerine treni tercih etmesinin bekleniyor. Yetkililer hattın açılacağı tarih ile ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Uçak ve Maglev'den Hızlı Hyperloop trenleri nasıl çalışır?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Japonya Maglev'de Rekor Peşinde

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.