TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Çalışanlara kötü haber! Gelir vergisinde oran değişiyor

EKONOMİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, binek otomobillerde Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) 2018’de yüzde 40 artacağını ve gelir vergisinin üçüncü dilimindeki gelirler için uygulanan yüzde 27 oranını yüzde 30'a çıkacağını söyledi.

TRENHABER.COM

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılında uygulanacak vergi oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal, “ Binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisini gelecek sene yüzde 40 oranında yasal değişiklik yaparak artırıyoruz. Binek otomobillere ilişkin bir artış var. Ayrıca 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren motorlu taşıtlar vergisinde sistem değişikliğine gidiyoruz. Şu anda sadece motor silindir hacmini dikkate alan sistem var. Binek otomobilin değerini de dikkate alan yeni bir tarife değişikliğine geçiyoruz. Yeni alınacak binek otomobillerde aracın değeri de vergide belirleyici olacak. Değeri arttıkça vergi miktarında da yüzde 10 ve 20 oranında artış olacak" dedi.

Ağbal ayrıca şans oyunlarında  ikramiye kazanan talihlilerden alınan verginin yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkarılacağını söyledi.

ÇALIŞANLARA KÖTÜ HABER

Kurumlar vergisinde de bazı düzenlemeler yapıldığını belirten Ağbal, "Finans sektöründe kurumlar vergisi oranını yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkaracak bir yasal düzenlemeyi Meclis'e sevk edeceğiz. İkinci olarak kurumların dağıtılmayan kar paylarından da yüzde 1 oranında bir vergi tevkifatının yapılmasını öngörüyoruz. Bütün gelirler için uygulanan Gelir Vergisi tarifesinde bir değişikliğe gideceğiz. Bu değişiklik ücret gelirleri için 1 Ocak 2018'den, diğer kazançlar için 2017 kazançlarından itibaren geçerli olacak. Gelir Vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki gelirler için uygulanan yüzde 27 oranını yüzde 30'a çıkarıyoruz." dedi.
 

mysoftoday.com
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.