TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Gaziray Hızlı ve Ucuz Ulaşım Sağlayacak

Gaziray

Gaziantep'te 21 Nisan'da temeli atılan Gaziray Projesi ile Organize Sanayi Bölgesine (OSB) hızlı ve ucuz ulaşıma geçiş sağlanacak, şehir merkezindeki ulaşım yoğunluğu azaltılacak.

Ulaşım alanında önemli projeleri bir bir hayata geçiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Başpınar- GATEM- Oduncular Sitesi arasında metro standartlarında modern banliyö hizmeti verecek Gaziray-Metro’nun temelini 21 Nisan 2018 tarihinde attı. 1,5 milyar liralık dev yatırımla, Organize Sanayi Bölgesine (OSB) hızlı ve ucuz ulaşıma geçiş sağlanacak, şehir merkezindeki ulaşım yoğunluğu azaltılacak.

Güneydoğu Anadolu’nun sanayi ve ticaret başkenti Gaziantep’e taşımak için TCDD ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliğinde Gaziray-Metro Projesi uygulamaya alınıyor. Yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için yeterli trafik kapasitesi oluşturmayı amaçlayan Gaziray-Metro Projesi kapsamında Başpınar- GATEM- Oduncular Sitesi arasında sinyalli ve elektrikli yeni demiryolu inşa edilecek. Projede, 2 banliyö hattı ve 2 hızlı tren hattı olmak üzere 25 kilometrelik güzergaha, toplamda 112 kilometre yeni demiryolu yapılacak. Gaziantep gar sahası şehir içi ulaşımla entegre hale getirilerek transfer merkezine dönüştürülecek. Böylece, Başpınar- GATEM- Oduncular Sitesi arasındaki seyahat süresi 30 dakikaya düşecek.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 4 YILDA 12 KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Son 4 yılda yaptığı 12 köprülü kavşakla şehir trafiğini rahatlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bir dönemde 12 kavşak bitiren başka bir belediye yoktur” diyerek ulaşımda yürütülen çalışmaların ne kadar iddialı olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde trafik yoğunluğunun yaşandığı bölgelere köprülü kavşak yapımına devam edecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.