TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

ABD Ticaret Bakan Yardımcısından TCDD'ye Ziyaret

Gündem

Amerikan Ticaret Bakanlığı Bakan Başyardımcısı Holly Vineyard ve Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği Ticari Ataşesi Larry Farris TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ı makamında ziyaret etti.

Amerikan Ticaret Bakanlığı Bakan Başyardımcısı Holly Vineyard ve Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği Ticari Ataşesi Larry Farris’i, 18 Mayıs Çarşamba günü TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ı makamında ziyaret etti.

Eylül ayında “Ulaştırma Teknolojileri Ticaret Heyeti” bünyesinde yaklaşık 20 Amerikalı firmanın Türkiye’yi ziyaret edeceği bilgisini veren ABD Ticaret Bakanı Başyardımcısı Vineyard, ulaştırma modlarının tamamını kapsayacağı bu etkinliğin özellikle demiryolu sektörüne odaklanacağını belirterek, iki ülke arasındaki mevcut işbirliğinin artırılması yönündeki imkânların araştırılacağını kaydetti.

Amerikan heyetinin kendisini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile Gencobahis getiren TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın da Türkiye’de 2002 yılından itibaren demiryolu sektörüne hükümetler tarafından büyük yatırım desteği verildiğini ve bu desteğin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini belirtti.



Demiryolu projeleriyle ilgili bilgi veren Apaydın, Amerikan GE ile TÜLOMSAŞ vasıtasıyla halihazırda devam eden işbirliğinin örnek model teşkil edeceğini vurgulayarak, TCDD olarak benzer projelerin devamından yana olduklarını sözlerine ekledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.