TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

DTD Yönetim Kurulu Toplantısı Asyaport’ta Yapıldı

Gündem

Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD)’nin Yönetim Kurulu Toplantısı Asyaport Tekirdağ’da yapıldı.

Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD)’nin 06 Kasım 2018 tarihindeki Yönetim Kurulu Toplantısı Asyaport Tekirdağ’da yapıldı.

Toplantı öncesi Asyaport yöneticileri ve DTD Yönetim Kurulu üyeleri yemekte bir araya gelerek sektör ve gelişmeler hakkında karşılıklı görüş ve bilgi alışverişinde bulundular. Ardından birlikte liman sahası gezisi yapılarak katılımcılara tesis ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Asyaport, Mediterranean Shipping Company (MSC) grubunun liman yatırımları yapan şirketi Global Terminal Limited (GTL) ile Soyuer ailesinin münhasıran konteyner limanı işletmesi amacı ile kurmuş oldukları Asyaport Liman A.Ş. tarafından Barbaros / Tekirdağ’da inşa edilmiş olup 8 Temmuz 2015 tarihinde hizmete girmiştir.

Türkiye’nin ilk transit konteyner limanı (Hubport) olan Asyaport, 18 metre derinliğe kadar toplam 2010 metre rıhtımı ve yıllık 2,5 milyon TEU’ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman konumundadır. Asyaport, denizyolu, karayolu ve demiryolu bağlantıları ile bölgesinde bir lojistik merkez olarak gelişen Tekirdağ’ın iş ve çalışma yaşamına 1200 kişilik istihdam kapasitesi ile büyük bir katkı sağlamaktadır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.