TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Hızlı tren hatlarında güvenlik tedbirleri artırılıyor

Gündem

Yüksek Hızlı Tren hatlarında güvenlik tedbirlerinin artırılması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında TCDD ile Jandarma Komutanlıkları eğitim ve koordinasyon toplantıları yapıyor.

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, YHT hatlarında uygulanan güvenlik prosedürlerine ek olarak alınabilecek tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla 31 Ağustos 2016 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Söz konusu toplantı Ankara İl Jandarma Komutanlığı'ndan Jandarma Albay Yalçın Baysal ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda,  YHT hatlarında emniyet ve asayiş yönünden alınan güvenlik tedbirlerinin denetimi ve alınacak ek tedbirlere ilişkin olarak, 06 Eylül 2016 tarihinde Sincan Yenikent Jandarma Komutanlığı'nda Slot Oyunları bir Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı  organize edildi.

YHT Hatlarında İnceleme

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Şems Çakıroğlu, Jandarma Binbaşı Yavuzkan Duman, Merkez Koruma ve Güvenlik Müdür Yardımcısı İbrahim Gül, TCDD 2.Bölge Koruma ve Güvenlik Müdürü Ramazan Kaplan,  YHT 11. Yol Bakım Onarım Müdürü Şemsettin Denizhan'dan oluşan heyet, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Konya-İstanbul YHT hatlarında ek olarak alınacak tedbirlerle ilgili incelemelerde bulundular.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.