TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Libor Lochman’dan TCDD'ye Övgü : "Türkiye'de Gerçekleşen Demiryolu Yatırımları Etkileyici"

Gündem

Avrupa Demiryolu ve Altyapı Şirketler Topluluğu’nun (CER) İcra Müdürü Libor Lochman TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ı ziyaret etti.

Avrupa Demiryolu ve Altyapı Şirketler Topluluğu’nun (CER) İcra Müdürü Libor Lochman ve CER’de Çevre Ekonomisti olarak görev yapan Ethem Pekin, 3 Mayıs 2016 tarihinde TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ı ziyaret etti.

Karşılıklı görüş alışverişlerinin gerçekleştiği toplantıda Yeniden Yapılanma Komisyonu tarafından Türkiye’ de gerçekleştirilecek olan demiryolu sektörünün serbestleşmesi hakkında gelinen nokta anlatıldı.

Cer İcra Müdürü Lochman ise, CER’in faaliyetleri, Avrupa Birliği (AB) Demiryolu Mevzuatları, Süperbahis Dördüncü Demiryolu Paketi, AB ülkelerindeki altyapı erişim ücretleri hususlarında bilgiler verdi. Lochman Türkiye’de gerçekleşen demiryolu yatırımlarının etkileyici olduğunu belirtti.



Toplantıda Bakü-Tiflis-Kars Projesinin son durumu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Lochman, CER’in önemli bir üyesi olarak TCDD’nin önümüzdeki dönemde CER’in toplantılarına ve faaliyetlerine daha fazla katılım sağlamasının ve demiryolu sektöründeki potansiyel işbirliği alanlarının genişletilmesinin faydalı olacağını belirtti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.