TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Selim Koçbay Savaştepe - Soğucak Tünelinde İncelemelerde Bulundu

Gündem

İzmir Balıkesir hattında 2016 Mart ayın başında meydana gelen göçük nedeniyle İzmir Balıkesir hattı ulaşıma kapanmıştı. TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay göreve başladığı kısa süre içerisinde 2 defa tünele giderek çalışmaları yerinde inceledi.

Manisa Bandırma hattında 1912 yılında Fransızlar tarafından yapılarak işletmeye açılan Savaştepe – Soğucak istasyonları arasındaki 1. Nolu tünelde 05.03.2016 tarihinde göçük meydana gelmiş ve hat tren trafiğine kapatılmıştı.  

Göçüğün giderilmesi ve tünelin ıslahı için Hacettepe Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile ortaklaşa ıslah projesi yapılarak, 13.06.2016 tarihinde çalışmalara başlanmıştı.

Islah çalışmaları için 100 günlük bir süre öngörülmüş olmasına rağmen iki ayrı noktada 3 vardiya halinde devam eden çalışmalar sonrasında tünelin 2,5 ayda işletmeye açılması planlandığı açıklandı. 

Çalışmalar kapsamında 368 m lik Canlı Bahis tünel boyunca, 8672 m delgi, 22500 m blon, 1200 ton çimento enjeksiyonu yapılmakta.

TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay çalışmaları yerinde inceleyerek işlerin daha da hızlandırılması ve 3. Enjeksiyon makinesinin getirilmesi için talimat verdi.

BALIKESİR BANDIRMA TREN SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN!






Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.