TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Sivas-Divriği Arasında Yeni Raybüsler Hizmete Girdi

Gündem

Sivas-Divriği demiryolu hattında arasında yeni raybüsler sefere başladı.

Sivas-Divriği arasında işletilecek olan 02 Haziran 2018 tarihinden itibaren 15400 model raybüsler törenle hizmete verildi.

Törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Milletvekili Habib Soluk, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Veysi Kurt ile çok sayıda davetli katıldı.

YOLCULUKLAR RAHAT VE KONFORLU OLACAK

Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada Sivas ve Divriği arasındaki yolculuğun artık daha konforlu olacağını belirterek, “Sivas’tan Divriği’ye bundan sonra daha modern, daha konforlu, daha rahat bir şekilde ulaşacağız. Bize bu ulaşım imkânını sağlayan TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Veysi Kurt’a, Habib Soluk Beyefendi’ye huzurlarınızda özellikle teşekkür ediyorum. Türkiye’nin diğer illerinden önceliği Sivas’a vermek lazım. Bunun için de çalışmak lazım, gayret göstermek lazım.” dedi.

Bakan Yılmaz, Ulaş ilçesi güzergâhında bir süre raybüs kullandı.

KALİTENİN ARTMASI TRENE TERCİHİ ARTIRIYOR

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Veysi Kurt da hizmete verilen raybüsle ilgili şunları söyledi:” 172 kilometrelik Sivas-Divriği arasında hizmete verilen raybüsler. dört vagondan oluşmakta olup, 262 koltuk kapasitelidir. Günde iki gidiş iki geliş olmak üzere dört sefer yapacak olan 15400 model raybüslerimizle yolculuk daha rahat ve konforlu hale gelmiştir. Sivas, Ulaş, Kangal, Çetinkaya ve Divriği’ye hizmet verecek olan raybüslerin yanı sıra bu hatta karşılıklı olmak üzere tek sefer yapan karma tren de çalışmakta, ayrıca Doğu Ekspresi de bu hattan geçmektedir. Hükümetimizin demiryolu öncelikli politikalar takip etmesiyle birlikte, yüksek hızlı tren hatları inşa edilirken, konvansiyonel hatların da kapasitesi ve kalitesi artırılmakta, böylece yakın yerleşim yerleri arasındaki kısa ve orta mesafelerde de vatandaşlarımız artık treni tercih etmektedir.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.