TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın İzmir'de Yatırımları İnceledi

Gündem

TCDD Genel Müdürü ve beraberindeki heyet İzmir 3. Bölge Müdürlüğünde devam eden yatırımlar ile yapılması düşünülen yeni projeler için sahada incelemelerde bulundu.

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Murtazaoğlu, Demiryolu Bakım Dairesi Başkanı Fahrettin Yıldırım, Modernizasyon Dairesi Başkanı Hasan Hüseyin Güney, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay ile beraberindeki heyet, Alsancak - Biçerova - Balıkesir arasında turne ve teftiş yaparak 3. Bölge Müdürlüğünde devam eden yatırımları yerinde inceledi.

İncelemeler kapsamında, daha önce alt yapısı AYGM tarafından yapılmış olan Nemrut Liman hattına ait, Genel Müdürlükce ihalesi yapılan üst yapı çalışmalarını yerinde inceleyerek şantiyeye geçen Apaydın ve beraberindeki heyete, Nemrut Limanında bulunan şantiye binasında yapım işleri ile ilgili sunum yapıldı. Devamında Biçerova’daki konteyner sahasını gezerek Nemport Limanına yapılacak olan iltisak hattı platformunda incelemelerde bulundu.

Manisa - Menemen hattının 3 hatlı hale getirilmesi projesi hakkında demiryolu turne aracı ile turne yapılarak Muradiye, Manisa ve Saruhanlı istasyonları teftiş edildi.

Çökme nedeniyle kapalı olan Balıkesir Savaştepe’ deki 1 Nolu tünelde incelemelerde bulundular. Çöken tünelde yapılan ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Apaydın ve beraberindeki heyet, daha sonra Mariobet Manisa - Bandırma arası Elektrifikasyon, Sinyalizasyon ve Telekomünikasyon projesi çalışmaları hakkında bilgi aldılar.



TCDD Genel Müdürü Apaydın, her iki proje ile ilgili olarak yapımcı firmalara işin çabuklaştırılması ile ilgili talimatlar verdi.



Ardından Gökköy Lojistik Merkezi ziyaret ederek, TANAP projesi kapsamında İskenderun’dan gelen boruların indirilmesine nezaret etti ve Gökköy depoda nöbette bulunan işçi personelle sohbet eden Apaydın, personelin sorunlarını dinledi.









Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.