TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

TCDD' nin İmajını Sıfırlayan Kareler Balıkesir'den Geldi

Gündem

Balıkesir - Bandırma seferini yapan tren dün arıza nedeniyle yolda kaldı. Yolcular trenin arızasından sonra trenden inerek karayoluna kadar zorlu arazi şartlarında yürümek zorunda kaldı. Karayolunda bindikleri otobüste arıza yapınca yolcuların pazar günü için yaptıkları tüm programlar iptal oldu.

Dün Balıkesir  Bandırma seferini yapan 17 Eylül Ekspresi yola çıktıktan kısa süre sonra teknik bir arıza nedeni ile yolda kaldı.

Balıkesir'den trene binen yolcular arızanın personel tarafından giderilebileceği nedeniyle trende bekletildirler. İlerleyen saatlerde arızanın giderilemeyeceği anlaşılması üzerine yolcuların tahliyesi anonsu yapıldı.

Dağ ve taşlık bir bölgede ve oldukça yüksek olan trenden inmekte güçlük çeken yolcular Kepsut karayoluna çıkabilmek için büyük çaba sarf ettiler.
Yaşlı ve çocuklar büyük zahmet çekerken, özellikle ayaklarında arazi şartlarına uygun ayakkabısı olmayan bayanlar ise zorlandılar.

Yolcular yaklaşık 2 saat bekledikten sonra trenden tahliye edilmelerinin ardından çıktıkları Kepsut yolunda kendilerini almak için bindikleri Uludağ otobüsü bir süre gittikten sonra arıza yaptı.

Konforlu ve Güvenli yolculuk yapmak isteyen yolcular, B Pulibet planı olmayan TCDD´nin kara mizah ulaşımı sonucu 45 dakika da Otobüs tamiri için bekleyince yetişmek istedikleri tüm programlar sekteye uğradı.

Deniz otobüsü aktarması ile İstanbul´a gitmek isteyenler, Bandırma ve çevre ilçelerde saatli programı olanlar kendisi çağ atlayıp, yolcularını trenden atlayan TCDD ye isyan etti.

TCDD tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması olay hakkında detaylı bilgi alınamamasına sebep oldu. Mevcut TCDD Tren İşletme mevzuatlarına göre arızanın giderilmesi 120 dakikayı geçmesi düşünüldüğü durumlarda trendeki yolcular demiryolu veya kara yolu ile aktarılmasına karar veriliyor.

Bu işlemler için hazırlanmış acil eylem planlarının niçin uygulanmadığı ise herhangi bir açıklama gelmediği için bir soru işareti olarak akıllarda kaldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.