TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Trafik Sıkıntısını Sona Erdirecek Plan Ocak Ayında Hayata Geçecek

Gündem

Bursa'da trafik sıkıntısını sona erdirecek olan Ulaşım Ana Planı Ocak ayında Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandıktan sonra hayata geçecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın 17 ilçesiyle birlikte bir bütün olarak ulaşım sorunlarından arındırılmasını sağlayacak Ulaşım Ana Planı’nın Ocak ayında Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geleceğini, alınacak onayın ardından uygulamaya gireceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk oturumu, Başkan Alinur Aktaş yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis maddeleri ile önergelerin görüşüldüğü oturumda; Bursa’da depreme karşı alınan tedbirler, ulaşım ana planı ve Doğanbey TOKİ konutlarının dönüşümü gibi konular da gündeme geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, Bursa’nın ulaşım anayasası olan ve kısa-orta-uzun vadede trafik sıkıntılarının ortadan kaldırılmasını sağlayacak Ulaşım Ana Planı’nın Ocak ayı içerisinde yürürlüğe gireceğini ifade etti. Bursa’nın en önemli ilk 3 sorunundan ilkinin ulaşım olduğunu, bunun ‘yapılan anketler sonucu itibariyle’ net bir şekilde görüldüğünü kaydeden Başkan Aktaş, göreve gelir gelmez konuyu ele aldıklarını ve şehrin trafik konusunda yaşadığı problemleri ortadan kaldırmak adına Ulaşım Ana Planı hazırladıklarını ifade etti. Kısa, orta ve uzun vadede oluşturulan planın raylı sistemler bölümünün şu anda onay için Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde bulunduğunu söyleyen Başkan Aktaş, verilecek kararın ardından Bursa’daki raylı sistemler planlamasının kamuoyu ile paylaşılacağını anlattı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.