TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Türkiye'de eşi benzeri olmayan tek lojistik merkezi

Gündem

Türkiye'de eşi ve benzeri olmayan özelliğe sahip olan Samsun Lojistik Merkezi Avrupa Birliği’nden 50 milyon Euro hibe alarak en yüksek bedelli AB projeleri arasına adını yazdırmayı başardı.

Samsun Lojistik Merkezi, Avrupa Birliği’nden 50 milyon Euro hibe alınarak Türkiye’nin en yüksek bedelli AB projelerinin arasına adını yazdırdı.

4 ULAŞIM AKSINA SAHİP TEK LOJİSTİK MERKEZİ

Samsun Lojistik Merkezi ile Samsun ekonomisinin yükselen bir ivmeyle geleceği kucaklayacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Allah izin verirse 9 Şubat tarihinde ilk müşterimiz kendisi için ayrılan depoya ürünlerini indirecek. Türkiye’nin hiçbir Anadolu şehrinde 4 ulaşım aksına sahip böylesine işlevsel bir lojistik merkezi yok. Biz Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bunu başardık. Samsun Türkiye’nin kuzeye açılan kapısı oldu. Burası sadece Samsun’un değil Türkiye’nin ticaret seviyesini büyük oranda arttıracak bir potansiyel haline geldi. Bu işte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın katkılarını unutmamalıyız. Türkiye’nin hiçbir belediyesi böyle bir proje için AB’den hibe alamamıştır. Biz bunu başardık. 50 milyon Euro değerinde bir projeyi kentimize kazandırdık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan da bu projemiz ile ödül aldık. Bu yüzden gururluyuz” açıklamalarında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise Samsun Lojistik Merkezi’nin kentimize sağlayacağı katkının şüphesiz olumlu olacağını belirterek Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a projenin hayata geçirilmesi noktasında gösterdiği uğraşlardan dolayı teşekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.