TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Eskişehir Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda Test Sürüşleri Başladı

Hafif Raylı Sistemler

Eskişehir tramvay ulaşımına yeni eklenecek hatlar için çalışmalar hızla devam ederken, Otogar ve Şehir Hastanesi yönünde karşılıklı test sürüşleri başladı

Eskişehir Tramvay ile ulaşım olanaklarını artırma adına bir süre önce başlatılan yeni hat çalışmaları hızla devam ederken, önceki akşam Otogar ve Şehir Hastanesi yönünde karşılıklı test sürüşlerine başlanıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından uzatılan tramvay güzergâhında ilk test sürüşü yapıldı. İstikbal Gazetesi’nin haberine göre bir süre önce başlatılan yeni hatlarda çalışmalar hızla devam ederken, önceki akşam Otogar ve Şehir Hastanesi yönünde karşılıklı test sürüşlerine başlanıldı.

Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, ESTRAM’da görevli vatmanlardan oluşan test ekibi, yeni güzergâhta ilk sürüşünü yaptı. Yetkililer “İlk etapta yolcu yoğunluğunun yaşandığı Otogar ile Şehir Hastanesi yönünde tramvay seferlerinin başlatılacak. Mart ayının ikinci haftasında bu yöne tramvay ulaşımı karşılıklı olarak yapılabilecek. İlk test sürüşleri olumlu bir şekilde sonuçlandı. Tramvaylar gece seferlerinden sonra test sürüşüne katılacak. Diğer güzergâhlardaki seferlerde bu ay içerisinde başlatılacak” şeklinde bilgi verdiler.

Kaynak: Anadolugazetesi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.