TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Karaosmanoğlu: 2023'de metroya bineceğiz - Kocaeli Haberleri

Hafif Raylı Sistemler

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ki Metro projesi'nin ihalesinin 2018 yılının Ocak ayında yapılacağını ve 2023 yılında metronun seferlerine başlayacağını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Darıca İlçe Başkanlığı görevine yeniden seçilen Muzaffer Bıyık ve yeni yönetimine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yapılacak Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ki Metro projesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Projemiz Darıca sahilden başlayacak. Bu metro projemizle de İstanbul'a entegre olacağız. Metro projemizde gidiş–dönüş toplam 32 kilometrelik bir hat üzerinde kurulu olacak. Toplam 12 istasyonlu metro projemizle Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanacak. Tahmini bütçesini de 2.5 Milyar TL olacak. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023 yılında Darıca’da metroya bineceğiz. Bir aksilik olmazsa Ocak ayı içerisinde ihalemizi yapacağız” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.