TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Tramvay OMÜ’ye Çıkamıyor

Hafif Raylı Sistemler

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne yapılan raylı sistem ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, “Ekonomik imkanlar nedeniyle tramvayı üniversiteye çıkarma konusunda aksaklık yaşandı” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, Ondokuz Mayıs Üniversitesine kadar çıkacak olan tramvayın ne zaman hizmete açılacağı ile ilgili Samsun Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu. Çakır, alt yapı çalışmalarının bittiğini belirterek 31 Mart yerel seçimlerinden sonra raylı sistemin hizmete açılacağını söyledi.

ELİMİZDE FAZLA VAGON YOK

Şu anda fazla vagon olmadığını ve mevcut vagonların da kullanılamayacağını söyleyen Çakır, “Ondokuz Mayıs Üniversitesine kadar çıkacak olan tramvayda alt yapı çalışmaları tamamen bitti. Alt yapı çalışmaları tamamen bitti ama süreç hala devam ediyor. Şu anda elimizde faz vagon yok ve bu yüzden faaliyete geçemiyor. Elimizdeki mevcut trenleri kullanırsak diğer duraklarda vatandaşların bekleme süresi çoğalacak ve bu durumdan dolayı insanlar mağdur olacaklar. Vatandaşların mağdur olmaması için mevcut vagonları yeni yapılan duraklarda kullanmıyoruz” diye konuştu.

EKONOMİK VE TEKNİK AKSAKLIKLAR OLDU

Bu zamana kadar ekonomik ve teknik nedenlerden dolayı aksaklık olduğunu belirten Çakır, “Üniversiteye kadar çıkacak olan tramvay için yeni vagonlar gelecek. Bu zamana kadar ekonomik ve teknik nedenlerden dolayı aksaklık oldu. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerden sonra yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte üniversiteye çıkacak olan tramvaylar gelecek. Seçimden sonra üniversiteye kadar çıkacak olan duraklarımız ve tramvaylarımız hizmete açılacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: Müberra Taşçı – Samsun Haber Ajansı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.