TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Birdal ve Apaydın Hızlı Tren Şantiyelerinde

Hızlı Tren

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, İzmir-Uşak arasında yapımı hızla devam eden yüksek hızlı tren hattı şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, İzmir-Uşak (Banaz) arası yapımı devam eden hızlı tren hattı ile Eşme, Alaşehir hızlı tren şantiye alanlarında incelemelerde bulundu.

İlk olarak Adnan Menderes Havalimanından İZBAN treni ile Menemen’e daha sonra TCDD’ye ait turne otosu ile Manisa’ya hareket eden Birdal ve Apaydın’a turne aracında, TCDD İzmir 3. Bölge çalışmaları ile ilgili sunum yapıldı. Daha sonra turne sırasında Birdal ve Apaydın güzergah üzerinde bulunan istasyonları ziyaret ederek personel ile görüştü.

Müsteşar Yardımcısı Birdal ve Apaydın daha sonra Alaşehir’de yüklenici firma yetkililerinden hızlı tren çalışmaları ile ilgili brifing aldı. Ardından Eşme’ye hareket edilerek arazide çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunuldu.

TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Murtazaoğlu, Özel Kalem Müdürü Haluk Atik, 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, İZBAN AŞ. Genel Müdürü Seçkin Mutlu, İzmir Metro Genel Müdürü ve İZBAN AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, Bölge Müdür Yardımcıları Nizamettin Çiçek, Soner Baş, Demiryolu Yapım Daire Başkanı Başar Karaman, Demiryolu Modernizasyon Daire Başkanı Hasan Hüseyin Güney ve Servis Müdürleri Sayın Birdal ve Apaydın’ın inceleme ve seyahatine eşlik etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.