TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Erdoğan'dan hızlı tren müjdesi!

Hızlı Tren

AK Parti'nin 6. Olağan İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'ye hızlı tren müjdesi verdi. Erdoğan konuşmasında, Antalya-Burdur-Denizli-Aydın-İzmir hızlı tren hattı için tarih verdi.

Denizli'ye Hızlı Tren Müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Partisinin 6. Olağan il kongresinde yaptığı konuşmada Denizlililere hızlı tren müjdesi verdi. TÜBİTAK'ın yerli sinyalizasyon projesinin Ortaklar-Aydın-Denizli ve Isparta-Burdur arasında devam ettiğini ifade eden Erdoğan, Antalya-Burdur-Isparta-Denizli-Aydın-İzmir hızlı tren projesinin 2023 projeleri arasında yer aldığını söyledi.

İHALE HAZİRAN'DA

Denizli'de toplam maliyeti 1,5 katrilyon liralık 11 yol projesinin devam ettiğini dile getiren Erdoğan, bu yollar arasında en önemlisi olan Aydın-Denizli-Antalya otoyolunun ihalesinin Haziran ayında yapılacağını söyledi. Otoyolun bedelinin 3-5 katrilyon lira olduğunu aktaran Erdoğan, tren yolunda da iyileştirmeler yapıldığını aktardı.

DENİZLİ'YE HIZLI TREN MÜJDESİ

Afyon-Denizli-Isparta-Burdur ile Ortaklar-Aydın-Denizli tren hattınıda TÜBİTAK'ın yaptığı yazılımla modernize edildiğini söyleyen Erdoğan, Antalya-Burdur-Denizli-Aydın-İzmir hızlı tren projesinin 2023 hedeflerinden birisi olduğunu ifade etti.

TCDD'NİN PROJELERİ İÇİNDE

Konu ile ilgili olarak TCDD'nin resmi internet sitesinde yatırımı planlanan demiryolu projeleri sayfasında 5'inci sırada Antalya-İzmir (Burdur-Denizli-Aydın-İzmir) Hızlı Demiryolu Projesi yer alıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.