TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Yenikapı-Kirazlı Metro Durakları ve Güzergahı

İstanbul Metro

Yenikapı-Kirazlı Metro Durakları ve Güzergahı

Yenikapı ile Otogar istasyonları arasında Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı ile ortak yapılmaktadır. Otogar İstasyonu’ndan sonra ayrılan hat, Esenler ve Bağcılar Meydan’dan geçerek Kirazlı bölgesinde Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir metro hattı ile entegre olarak sonlanmaktadır.

SEFER BİLGİLERİ

Hat, inşa edildiği güzergâh üzerinde 400.000 (Ortalama) yolcu potansiyeline sahip olan hatta günlük sefer sayısı, Yenikapı-Kirazlı tek yönde 168 Seferdir. 13 istasyon bulunan Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı, 06.00 – 00.00 saatleri arasında hizmet vermekte olup sefer süresi yaklaşık 25 dakika (Tek yön) sefer sıklığı ise 4 (Pik Saatte) dakikadır.

İSTASYON YAPILARI

M1B işletmesinin yapıldığı Yenikapı -Kirazlı Hattı’nda, 13 istasyon bulunmaktadır.

Sistemdeki istasyonların 8 tanesi orta peron, 4 tanesi yan peron Otogar İstasyonu ise 3 ray hattı ve ikili orta peron yapısında inşa edilmiştir.

Tüm istasyonlarda kapalı oturma alanları ve toplam 135 yürüyen merdiven ile 65 asansör bulunmaktadır.

Tünel/Yeraltı İstasyonu (8 Adet): Yenikapı, Aksaray, Emniyet – Fatih, Topkapı – Ulubatlı, Menderes, Üçyüzlü, Bağcılar Meydan, Kirazlı Bağcılar

Yerüstü İstasyonu (5 Adet): Bayrampaşa – Maltepe, Sağmalcılar, Kartaltepe – Kocatepe, Otogar, Esenler

ENTEGRASYON

Yenikapı İstasyonu’nda, M2 Yenikapı – Hacıosman ve Marmaray işletmesine, Aksaray ve Bağcılar Meydan istasyonlarında, T1 Bağcılar – Kabataş Tramvay Hattı’na, Kirazlı İstasyonu’nda, M3 Kirazlı – Olimpiyat – Başakşehir Metro Hattı’na aktarma yapılabilir.

YENİKAPI-KİRAZLI METRO DURAKLARI

Kirazlı
Bağcılar Meydan
Üçyüzlü
Menderes
Esenler
Otogar
Kocatepe
Sağmalcılar
Bayrampaşa
Ulubatlı
Emniyet
Aksaray
Yenikapı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.