TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

İZBAN Saatleri - İZBAN Sefer Sorgulama - İZBAN A.Ş

İzban

İzmir İZBAN saatlerini ve seferlerini sorgulayabileceğiniz uygulama trenhaber.com'da. İzban seferleri saat kaçta başlıyor? İzban son sefer saat kaçta? Bisikletimle İzban'a binebilirmiyim? İzban hareket saatleri değişti mi? gibi tüm soruların cevabı haberimizde.

İzmir’in kent içi ulaşımında önemli bir yere sahip olan İZBAN ilk olma özelliği ile adından söz ettiriyor. Başarılı bir iş birlikteliği ile yerel yönetim ve kamunun birlikte ortaklaşa işlettiği İZBAN seferlerinin başlaması ile İzmir trafiği rahat bir nefes aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesinin %50 ortaklaşa kurdukları İzmir Banliyö Sistemi 2010 yılından bu yana başarılı bir şekilde işletilmektedir. İZBAN   2013 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından “En İyi İşbirliği” kategorisinde büyük ödüle layık görülmüştür. 
 
İlk açıldığında  31 istasyonla başlayan İZBAN’ın istasyon sayısı, Hilal’in açılmasıyla birlikte 32’ye, ardından Torbalı hattının açılmasıyla 38’e yükselmiştir. Hilal, İzmir Metrosu ile İZBAN’ın, Halkapınar’dan sonraki ikinci kesişme noktasıdır  olup bu özelliğiyle Güney yönünden gelen yolcuların, İzmir Metrosu’na aktarma yaparak Konak yönüne ulaşmalarında büyük kolaylık sağlamıştır. Günde 550 bin yolcu hedefine doğru ilerleyen İZBAN’ın, Cumaovası’ndan sonraki istasyonları olan Develi, Tekeli, Pancar, Torbalı, Tepeköy ve Kuşçuburun’un açılmasıyla birlikte hat uzunluğu 111 kilometreyi buldu.



Bergama ve Selçuk’a kadar uzanacak olan İZBAN hattı, proje tamamlandığında önce 145, ardından 185 kilometreye ulaşacaktır.
Tren Haber olarak İzmir’liler için kısa sürede vazgeçilmez olan İZBAN’ın tren saatlerini aşağıda bulabilirsiniz. Bineceğiniz İzban istasyonunu ve ineceğiniz istasyonu seçmeniz halinde muhtemel varış sürenizi de bulabilirsiniz.

İZBAN İSTASYONLARI 

İzmir'de halen İzban'ın uzatılması çalışmaları devam etmekte olup şu an itibari ile mevcut olan istasyonlar şunlardır. Aliağa,Biçerova,Hatundere,Menemen, Egekent 2, Ulukent, Egekent, Atasanayi, Çiğli, Mavişehir, Şemikler, Demirköprü, Nergiz, Karşıyaka, Alaybey, Naldöken, Turan, Bayraklı, Salhane, Halkapınar, Alsancak, Hilal, Kemer, Şirinyer, Koşu, İnkılap, Semt Garajı, Esbaş, Gaziemir, Sarnıç, Adnan Menderes(Havalimanı), Cumaovası, Develi, Tekeli, Pancar, Kuşçuburun, Torbalı ve Tepeköy'dür.

İZBAN'DA BİSİKLETLE YOLCULUK

İzmirliler, artık haftanın her günü ve günün her saati, hiçbir ek ücret ödemeden, toplu ulaşımdaki raylı sistemlerde (Metro ve İZBAN) bisikletleri ile yolculuk yapabilecek.  Bisikletli yolcular sadece kendi binişleri için ücret ödeyip “tren dizilerinin ilk ve son vagonlarındaki işaretli kapılardan girerek” yolculuklarını yapabilecek.

İZBAN SAATLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.