TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

95 tonluk üst geçit 1 gecede yerine kondu

Kocaeli

Kocaeli'de dün gece saatlerinde Çetin Emeç Üst Geçidinin 95 ton ağırlığındaki ana gövde montajı gerçekleştirildi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan Çetin Emeç Üst Geçidi, eski olması ve ihtiyaçları karşılamaması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılıyor. Çalışmalar kapsamında yeni çelik üst geçidin ana gövde montajı dün gece saatlerinde yapıldı. Ekiplerin özverili çalışmasıyla ana gövde bir gecede sorunsuz bir şekilde yerleştirilerek montajı gerçekleştirildi.

ANA GÖVDE AYAKLAR ÜZERİNE YERLEŞTİRİLDİ

Ana gövde montajı öncesi ekipler, temel imalatları, ayak ve merdiven kolon montajlarını tamamlamıştı. Fabrikada bir bütün halinde hazırlanan ana gövdenin montajı D-100 Karayolu trafiğinin daha az olduğu dün gece saatlerinde yapıldı.

95 TON ÇELİK KULLANILDI

Yeni Çetin Emeç Üst Geçidi 39 metre uzunluğunda inşa edildi. Üstgeçit imalatları için 80 ton çelik, 15 ton donatı çeliği ve 115 metreküp beton kullanılıyor. Asansör ve elektrik imalatları için 33 metrekare kompozit kaplama, 192 metrekare yarı kapaklı cephe kaplama, 4 adet güvenlik kamerası, 19 adet aydınlatma armatürü imalatları ve elektrik altyapı çalışmaları yapılacak.

ASANSÖR VE PİST İMALATLARI YAPILACAK

Ana gövde montajını gerçekleştiren ekipler, üst geçidin merdiven, kaymaz kauçuktan yapılan tartan pist zeminini ve korkuluk imalatlarını yapacak. Yeni modern üst geçitte, iki adet asansör de vatandaşlara hizmet verecek. Vatandaşların karşıdan karşıya geçişlerden etkilenmemesi için yeni köprü tamamlanıncaya kadar, mevcut üst geçit köprüsünü açık kalacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.