TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Tehlikeli Madde Denetimi Yapan Personele Tazminat Hakkı

Sendika

Tehlikeli madde denetimi yapan personele tazminatlarının ödenmesi konusunda Ulaştırma Memur-Sen'in girişimleri sonucu aylık 40 denetim yapma zorunluluğu kaldırıldı.

Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinde denetimle görevli memurların yaptığı “Tehlikeli madde denetimi” Bakanlıkça belirlenen proğrama göre her ay, kişi başına yapılan denetimin 40 denetim altında kalması durumunda; 4. dönem Toplu sözleşmesinde sendikamızın kazanımı olan “Tehlikeli madde denetimi yapanlara her ay için 20 puan tazminat ödemesi yapılır” hükmü son iki aydan bu yana uygulanmıyor ve bölgelerdeki yapılan denetimler sonucunda 40 denetimin altında kalan personele de tazminat ödemesi yapılmıyordu.

Konunun çözümü için Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen ve Genel Başkan Yardımcısı Tümer Gümüş,Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Caner Arseven’i 16.08.2018 tarihinde makamında ziyaret ederek bu uygulamanın ulaştırma bölge müdürlüklerinde denetim ile görevli çalışanlar için mağduriyet yarattığını belirterek bu uygulamanın kaldırılmasını talep etmişlerdi.

Aylık 40 denetim şartı aranmadan “Tehlikeli Madde Denetimi” yapan personele tazminatları ödeneceği açıklandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.