TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan Hollanda'ya Tepki

Sendika

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın sınırdışı edilmesine sert tepki gösterdi.

TRENHABER.COM

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Betül Sayan Kaya’nın sınırdışı edilmesine sert tepki gösterdi.

İşte Ergün Atalay'ın yaşanan olaylar karşısında yaptığı açıklama: 

Bu yaşananlar, bize demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkanların gerçek yüzlerini ve gerçek niyetlerini göstermesi bakımından da değerlendirilecek ve unutulmayacaktır.

Müttefik olarak bildiğimiz bir çok batı ülkesinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine faaliyet gösteren terör örgütlerinin faaliyetlerine destek olduğu ve onlara kol kanat gerdiği apaçık ortada iken, bu kez demokrasi ve insan Jestbahis hakları gibi söylemleri dilinden düşürmeyen batılı bir ülke Hollanda’nın uluslararası diplomaside eşi benzeri pek görülmeyen uygulaması, uluslararası toplum için utanç kaynağı olarak hafızalara kazınmıştır.

Bakanların diplomatik dokunulmazlıkları uluslararası hukuk güvencesi altında iken, Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’ nun uçağının iniş izninin iptal edilmesini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın Konsolosluğumuza girişinin cebir yoluyla engellenmesini ve hem Sayın Bakanımıza ve hem de Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımıza yapılan insanlık dışı muameleyi şiddetle kınıyoruz.

Bu uluslararası hukuka aykırı ve anti demokratik davranışlar, bize demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkanların gerçek yüzlerini ve gerçek niyetlerini göstermesi bakımından da değerlendirilecek ve unutulmayacaktır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.