TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Ankara-Sivas Hızlı Tren Test Sürüşleri 2020'de Başlayacak

Demiryolu

Sivas Valisi Salih Ayhan Ankara-Sivas yüksek hızlı tren projesinde test sürüşlerinin 2020 yılı içinde başlayacağını söyledi.

Sivas Valisi Salih Ayhan Ankara-Sivas yüksek hızlı tren projesinde test sürüşlerinin 2020 yılı içinde başlayacağını söyledi.

Ankara ile Sivas arasında tren ile seyahat süresini 2 saate düşürecek olan Yüksek Hızlı Demiryolu projesi Sivas’ı Ankara’ya bağlamakla kalmayacağı gibi İstanbul’a da ulaşım süresini kısaltacak.Hattın tren trafiğine açılmasından sonra ise poreje Sivas’ın doğusunda bulunan Erzurum, Erzincan ve Kars illerine de uzayacak.

Dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın da katıldığı törende imzalanan Halkalı-Kapıkule arasında yüksek standartlı demiryolu projesi’nin de tamamlanmasından sonra ülkenin en batısı Edirne Kapıkule’den Kars’a kadar kesintisiz hızlı demiryolu hattı tamamlanmış olacak.  

NOT DEFTERİ:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan 2018 yılının Ağustos ayında yaptığı açıklamada, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk 100 günlük icraat programı içinde yer aldığını ve 2018 yılı sonuna kadar altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanarak 2019 yılı içinde deneme sürüşlerine başlanacağını belirtmişti.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.