TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi Hangi Aşamada?

Demiryolu

Ankara-Sivas Yüksek hızlı demiryolu projesinde son durum ne? Çalışamalar hangi aşamada? Ankara-Sivas projesi zamanında açılacak mı?

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Ankara-Yozgat-Sivas arasındaki Yüksek Hızlı Demiryolu hattı projesinde çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Projenin bir çok şantiyesinde gece gündüz demeden çalışan ekipler gerek soğuk kış günlerine gerekse kavurucu yaz sıcaklarına aldırmadan zorlu arazi şartlarında çalışarak yurdu demirağlarla örmeye devam ediyorlar.

Çalışmalar hangi aşamada sizler için derledik.

  • Akdağmadeni kesiminde alt geçit kazı çalışmaları bitirildi.
  • Akdağmadeni-Yerköy arasında ray döşeme çalışmaları devam ediyor.
  • Yerköy-Ankara kesiminde tünel açma ve demiryolu alt yapı çalışmaları devam ediyor.

YHT hattının Ankara-Yozgat-Sivas kesiminin daha önce açıklanan tarihte bitirilmesi için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Yüksek hızlı demiryolu hattının seyrüsefere açılmasından sonra YHT çalışmalarının Sivas’tan sonra Erzurum, Erzincan ve oradan da Kars’a kadar devam edeceği belirtildi. Yüksek hızlı demiryolu hattı güzergahında bulunan Yerköy’den ise hattın Kayseri’ye uzatılacağı kaydedildi.

Yüksek Hızlı Demiryolu hattında çalışmaların tamamlanmasından sonra Yozgat ile Sivas arası YHT ile bir saat, Yozgat ile İstanbul arası YHT ile beş saat 15 dakika olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR?

Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi 2020'ye Kaldı
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.