TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Batman'da Kaçak Geçitte Kaza! 2 Yaralı

Demiryolu

Batman'da Güney Kurtalan Ekspresi'nin çarptığı araçta bulunan 2 kişi yaralandı.

Batman'da Güney Kurtalan Ekspresi'nin çarptığı araçta bulunan 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara - Kurtalan seferini yapan Güney Kurtalan Ekspresi saat 12.00'de Fatih Mahallesi'nde Kinem Parkı yakınında demiryolu üzerinden geçmeye çalışan Abdussamet Nasıroğlu yönetimindeki 72 BD 616 plakalı araca çarptı.

İhbar üzerinde olay yerine gelen 112 Acil Servis ve İtfaiye ekipleri yaralıları araçtan çıkardı. Araçtan çıkarılan Abdussamet Nasıroğlu ve kardeşi Miraç Nasıroğlu hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAÇAK GEÇİTLER KAPATILMALI

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Diyarbakır Şube Başkanı Nusret Basmacı meydana gelen kaza sonrası trenhaber.com'a yaptığı açıklamada, Batman'da kent içinde kalan ve resmi olmayan (korumasız ve bariyersiz) hemzemin geçitlerin bir an önce kapatılması gerektiğini belirterek, bu geçitelerde neredeyse her hafta ölümle yada yaralanmayla sonuçlanan kazaların yaşandığını TCDD'den izinsiz olarak açılan bu kaçak geçitlerin bir an önce yetkililer tarafından kapatılması gerektiğini ifade etti.

Batman'da resmi olmayan bu geçitlerin kapatılmasının Belediye ve Valiliğin sorumluluğunda olduğunu kaydeden Basmacı, ölüm ve yaralanmalı tren kazalarının önlenmesi için ilgili kişilerin girişimlerini demiryolu emekçileri, sendika ve Batman halkı olarak bekliyoruz dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.