TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Doktor Vagonu Uşak Gar'da

Demiryolu

TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Doktor Vagonu (Sıhhi İmdat Vagonu), Cumhuriyetin 95. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde sergilenmek üzere Uşak Gar'a getirildi.

Cumhuriyetin 95. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Uşak Gar’a sergilenmek üzere getirilen ‘Sıhhi İmdat Vagonu’ ve “Kurtuluş Savaşında Uşak İstasyonlarımız ve Demiryollarımız“ konulu resim sergisi açılışını Uşak Valisi Salim Demir gerçekleştirdi.

Açılışa Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ve Uşak İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, TCDD İzmir 3.Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Soner Baş, Emekli Sağlık Müdürü Cengiz Uzuncan, Servis Müdürleri ve TCDD personeli katıldı. Vali Demir açılışın ardından vagonu gezerek yetkililerden bilgiler aldı. 

Cumhuriyetin ilk yıllarında sağlık ocağı bulunmayan köy ve kasabalara sağlık hizmeti götürmek amacıyla çalıştırılan; doktor, hemşire ve hasta bakıcılarının görev yaptığı , içerisinde ameliyathane , eczane, hasta yatakları bulunan özel tıbbi cihazlarla donatılmış olan ve TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nce restore edilen 456 no.lu “Doktor Vagonu” (Sıhhi İmdat Vagonu) tanıtıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.