TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Hızlı trenin yer altına alınması için destek istedi

Demiryolu

Mersin’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus'dan geçen hızlı tren projesinin yer altına alınması için basın mensuplarından destek istedi.

Mersin’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Şevket Can, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Can, hızlı tren projesinin şehir içinden geçen belirli bir bölümünün yer altına alınması için basın mensuplarından destek istedi. Başkan Can, şöyle devam etti: “Kavaklı Hemzemin Geçit yani mezarlığın oradaki yere geçit yapılmaya başlandı. Gerek Mithatpaşa gerekse Yeşilyurt Hemzemin geçitlerinin projeleri henüz yok. Her platformda dile getirdiğimiz gibi hızlı tren projesine karşı değiliz. Hızlı tren projesi, şehrimize artı getirir. Şehrimizin kuzeyinden güneyine, güneyinden kuzeyine araçla geçeceğiz. Araç alttan veya üstten geçer, hiçbir sıkıntı olmaz. Peki yaya geçişini düşünün, yayalarımızın geçmesi için aynı Sunay Atilla Köprüsüne yaptığımız gibi yürüyen merdiven yapmak gerekir. 7 metre 10 cm yükseklik. Herkes bu merdiveni çıkıp, inmemek için acilin karşısındaki hemzemin geçitten geçiyor, yani Betkanyon bir alternatifi var. Yarın orası kapanacak ve hiçbir alternatif kalmayacak. Bizler bir maliyet çıkarın ve bu hızlı treni 2 kilometrelik yerden yerin altına alalım 1000/7 eğimle 3.5 km. eder. Bu 3.5 km. yerin altından alın, Sunay Atilla üst geçidi yıkılsın, orası mevcut trafiğe açılsın artı mevcut istasyondan yerin altına merdiven yapalım aynı metro gibi vatandaşlarımız trene binsin. Kavaklı yine yapılsın ama Mithatpaşa’dan girsin Kavaklı hemzemin geçitten yine çıksın. Bunun bir maliyetini istedik, maliyeti fazlaysa, devlet de bizim, hükümetimiz de bizim, hepsi devletimizin parası. Biz buna karşı çıkmayız. Eskişehir’deki Porsuk Çayını örnek olarak gösteriyorlar fakat Porsuk çayının zemini bataklık, bizim burada bataklık yok. Porsuk Çayında devletimiz gerçekten çok büyük bir maddi külfete girdi. Haklısınız ama bizim burada zemin sağlam. Gerekirse Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak trenin kazısına yardımcı olalım. Tren alttan geçtiği taktirde üst alan, ticari alanda olur, yeşil alan da olur, yıllarca Tarsus’u ikiye bölen bir yer iken, birleşme ve orta merkezi olur. Trenin yer altına alınması durumunda üst alana 100 dönüm yer çıkıyor. Bu konuda sizlerden destek bekliyorum.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.