TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Malatya Gar yaya alt geçidi açıldı

Demiryolu

TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan yaya alt geçidi açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Malatya 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan Yaya Alt Geçidi Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Vali Ali Kaban’ın katılımıyla açıldı.

Yapımı 3,2 milyon lirayı bulan TCDD 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan Malatya Gar Yaya Alt Geçidi Bakan Tüfenkci’nin katılımıyla açıldı.Alt Geçidin açılışına Bakan Tüfenkci’nin yanı sıra, Vali Ali Kaban, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, protokol üyeleri, STK ve Oda Başkanları, Kurum ve Kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

Ülke için demiryolunun ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Vali Ali Kaban, “İnsanlığın gelişimindeki en önemli şeylerden birisi ulaşım ve iletişimde olan gelişme olmuştur. Gelişmenin en fazla devrim niteliğinde büyük bir atılım yaptığı zamanda demiryollarının keşfi ve kullanılmaya başlanmasıyla olmuştur. Bu anlamda türküde de dendiği gibi uzayıp giden o demiryolları hakikaten mesafeleri kısaltmış insanları birbirine, eşyayı, malları insanlara ulaştırmış. Ve bu anlamda çok büyük bir kolaylık sağlanmış. Ve sağlamaya da devam ediyor. Öte yandan demiryolcu olmak, demiryolu kavramı özellikle ülkemizde ama Batı’da gittiğimiz ülkelerde de kendi başına bir fenomendir, değerdir. Bu anlamda demiryolcuların ayrı bir yeri vardır. Ve o yer son dönemde yapılan atılımlarla daha da pekişerek devam ediyor. Burada uzayıp giden demiryolları bazen insanları birbirinden ayırabiliyor. Ülkemizin değişik yerlerinde bunun örneklerini gördük. İşte aranın açılabilmesi için bu tip müdahaleler gerekiyor. Bugün burada insanları tekrar demiryolu ulaştırırken gayri ihtiyari ayırmış olan noktayı bir başka açıdan tekrar açarak insanımızı, şehrin bir kısmını diğer kısmıyla buluşturmuş olacağız” ifadesini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin konuşmasının ardından Malatya Gar Yaya Alt Geçidi kurdele kesimiyle açıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.