TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Samsun-Sivas Demiryolu Hattında Sona Doğru

Demiryolu

Samsun- Sivas Demiryolu hattındaki çalışmalarda sona gelindi.

Samsun- Sivas (Kalın) Demiryolu hattındaki çalışmalarda sona gelindi. Eylül 2015’te trafiğe kapatılarak bakıma alınan hattının Eylül ayında açılması planlanıyor.

2015 yılının eylül ayında tren trafiğine kapatılarak, bakıma alınan ve 378 kilometre mesafesi olan Samsun-Sivas Demiryolu hattında, istasyon yolları dahil 420 kilometrelik çalışma yürütülüyor.

Toplam yapım bedeli 1,2 milyar lira olan proje ile yaklaşık 90 yıllık hattın alt ve üst yapısı yenilenecek. Sinyalizasyon sisteminin de devreye alınmasıyla hat kapasitesi artırılacak olan hatta kuzey-güney koridorundaki yük trafiğinin de demiryollarına aktarılması sağlanacak.

HAT KAPASİTESİNDE YÜZDE 50 ARTIŞ

Yük taşımacılık potansiyeli yüksek hat kesiminde tren hızları, hat kapasitesi ve kabiliyeti artırılarak daha konforlu, güvenli ve hızlı bir işletmecilik yapılması, bakım maliyetlerinin azaltılması amaçlandı. Proje öncesinde 20 olan tren sayısı 30’a çıkacak ve bu sayede hat kapasitesinde yüzde 50’lik artış meydana gelecek.

EYLÜL AYINDA AÇILACAK

2015 yılının Eylül ayında tren trafiğine kapatılan Samsun-Sivas Demiryolu hattındaki modernizasyon çalışmalarının 2018 Eylül’de tamamlanarak hattın ulaşıma açılması planlanıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.