TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

TCDD Ekipleri olumsuz hava koşullarına rağmen aralıksız çalışıyor

Demiryolu

Ankara'da meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazası sonrası TCDD ekipleri kapanan demiryolu hattını bir an önce seyrüsefere açmak ve yolcuların mağduriyetlerinin önüne geçmek için olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ankara'da meydana gelen ve 3'ü TCDD Taşımacılık personeli toplam 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 86 kişinin yaralandığı tren kazası sonrası enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kaza sonrası kapanan demiryolu hattı enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından tekrar açılacak.

Ankara’da yüksek hızlı tren kazasının meydana geldiği Marşandiz istasyonunda enkaz kaldırma çalışmaları olumsuz hava koşulları altında devam ediyor.

Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı trenin, Marşandiz istasyonunda kılavuz lokomotifiyle çarpışması sonucu meydana gelen kazanın ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.  Enkaz çevresine kurulan vinçlerle ekipler vagonları keserek kaldırma çalışmaları yapıyor.

Demiryolu hattını tren seferlerine tekrar açmak için ara vermeden çalışan TCDD ekipleri, yoğun kar yağışına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarda emniyet ekipleri de olay yerinden ve vagonlardan yolculara ait eşyaları toplamaya ve tasnif etmeyi de sürdürüyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.