TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

TCDD Genel Müdürü "Trenler Anlık takip Edilmektedir" Demişti

Demiryolu

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın bir hafta önce KİT Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, altyapı ve bakım için bu yıl 7.5 milyar lira kaynak ayrıldığını, trenlerin faaliyetleriyle ilgili “anlık takip yaptıklarını” söylemişti.

Ankara’daki YHT faciasının nedenleri konusunda yetkililer net bir açıklama yapmaktan kaçınırken ilk bilgiler kazanın Çorlu’da olduğu gibi ihmalden kaynaklandığını ortaya koydu. TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın bir hafta önce KİT Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, altyapı ve bakım için bu yıl 7.5 milyar lira kaynak ayrıldığını, trenlerin faaliyetleriyle ilgili “anlık takip yaptıklarını” söylemişti.

TBMM KİT Komisyonu, 6 Aralık’ta TCDD Genel Müdürlüğü’nün hesaplarını inceledi. TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, muhalefet milletvekillerinin Çorlu’daki tren kazasının nedenleri ve alt yapı sorunlarıyla ilgili ısrarlı sorularıyla karşı karşıya kalmıştı.

Altyapı eksikliği eleştirilerine “Trafik işletme sistemi kurularak altyapıda trenlerimizin faaliyetleri anlık takip edilmektedir” diyen Apaydın, son 15 yılda altyapı ve bakım işlemleri için 60.7 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını söylemiş, 2018 yılı için ayrılan 7.5 milyar liranın tamamını da yıl sonuna kadar harcayacaklarını belirtmişti.

Kaynak : Birgün

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.