TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Tren kazasında ölen makinistler ebediyete uğurlandı

Demiryolu

Bilecik'te meydana gelen tren kazasında hayatlarını kaybeden TCDD Taşımacılık A.Ş. personeli iki makinist bugün memleketleri Eskişehir'de ebediyete uğurlandı.

İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren hattını kontrol etmek için sabahın ilk saatlerinde yola çıkan TCDD Taşımacılık A.Ş. personeli Sedat Yurtsever ve Recep Tunaboylu'nun kulandığı kılavuz lokomotif, Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Ahmetpınar köyü yakınlarında tünelde raydan çıkarak tünel duvarına çarptı. Meydana gelen kazada makinistler Sedat Yurtsever (39) ile Recep Tunaboylu (37) yaşamlarını yitirdi. 

İki makinist için memleketleri Eskişehir'de cenaze töreni düzenlendi. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi (TÜLOMSAŞ) fabrikası önünde düzenlenen cenaze törenine TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Erol Arıkan, makinistlerin aileleri, akrabaları ve çok sayıda demiryolcu katıldı.

Düzenlenen törende helallik alınmasının ardından makinistlerin özgeçmişleri okundu. Törenin ardından Sedat Yurtsever'in cenazesi Batıkent Mahallesi'ndeki, Recep Tunaboylu ise Yeşiltepe Mahallesi'ndeki camilere götürüldü.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.