TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Tren Kazasında Yaralanan Makinist Taburcu Edildi

Demiryolu

Ankara'da Marşandiz istasyonunda yüksek hızlı tren ile kılavuz lokomotifin kafa kafaya çarpışması sonucu yaralanan TCDD Taşımacılık personeli makinist Kenan Günay tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Ankara – Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren ile aynı hat üzerinde bulunan klavuz lokomotifin çarpışması sonucu 3’ü makinist 9 kişinin hayatını kaybettiği 92 kişinin de yaralandığı faciada klavuz lokomotifin makinisti olan ve kazada yaralanan Kenan Günay taburcu edildi.

TCDD Taşımacılık A.Ş. personeli Makinist Kenan Günay, BTS Ankara Şube Başkanı İsmail Özdemir’le birlikte hastane işlemlerinin yapılmasının ardından taburcu edildi. Taburcu olan makinist, BTS Ankara Şube Başkanıyla birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdi. Alınan ifadenin ardından makinist Güney istirahat etmesi için evine götürüldü.

Kaza, 13 Aralık 2018 tarihinde saat 06.30 sıralarında Yenimahalle ilçesinde meydana gelmişdi. Ankara’dan Konya’ya gitmek üzere, Yüksek Hızlı Tren Garı’ndan hareket eden yüksek hızlı tren, yaklaşık 4 dakika sonra Marşandiz İstasyonu’na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpışmış 206 yolcunun bulunduğu trenin iki vagonu raydan çıkmıştı. Kazanın olduğu bölgede bulunan üst geçit de vagonların üzerine yıkılmışdı. Yüksek Hızlı Trenin 2 vagonu devrilmişdi, kazada 3’ü makinist 9 kişi hayatını kaybetmişti 92 kişi yaralanmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.