TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Bölge Risk Analiz Çalışmaları İçin Hatta Çalışmalara Başlandı

TCDD Personel

TCDD İzmir 3. Bölge EYS Müdürlüğü koordinasyonunda mevcut tehlike kütüğünün güncellenmesi amacıyla hatta incelemelere başlandı.

TCDD 3. Bölge Müdürlüğünde mevcut tehlike kütüğünün güncellenmesi ve yeni oluşan risklerin analizlerinin yapılması için İzmir 3. Bölge EYS Müdürlüğü koordinesinde Yol, Cer, Yolcu, Yük, Personel, Eğitim, Tesisler ve Trafik servislerindeki alan uzmanlarının ve Bölge İşletme Emniyeti Komite üyelerinin katılımıyla turne düzenleniyor.
 
Risk değerlendirmesi; demiryolu trafiğini ilgilendiren tüm sistemi alacak şekilde tasarım veya kuruluş aşamasından başlanmak üzere tehlikeleri tanımlama, Betvole riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirleri tanımlama, yapılan çalışmaların güncellenmesi ve gerektiğinde yenileme aşamaları izlenerek gerçekleştiriliyor.
 
Risk matrisi kullanılarak yapılan risk değerlendirmesinde kabul edilmez risk kategorisinde çıkan tehlikeler için şiddeti ve/veya sıklığı azaltıcı önlemler ve kontroller geliştirilerek risk tamamen ortadan kaldırılacak ya da kabul edilebilir seviyeye çekilerek kayıt altına alınmak suretiyle tehlike kütükleri oluşturuluyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.