TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Kahraman Geçit Bekçisi Yaşlı Adamı Kurtardı

TCDD Personel

TCDD’de taşeron işçi olarak çalışan İsmail Gök, tüm uyarılara aldırmadan hemzemin geçide giren yaşlı adamı kendi hayatını hiçe sayarak kurtardı.

Karabük’te bekçili bariyerli hemzemin geçitte trenin gelişi öncesi görevli geçit bekçisi bariyerleri indirip trenin geçişini beklediği sırada yaşlı bir adamın kapalı bariyerlere, sesli ikazlara ve trenin kornasına aldırmadan umursamaz tavırlarla hemzemin geçide girdiğini gören hemzemin geçit bekçisi kendi canını hiçe sayarak yaşlı adamı trenin altında kalmaktan kurtardı.

Yaşlı adamın kendisini uyaran trenin makinistine ve kendi hayatını hiçe sayıp kendisini kurtaran hemzemin geçit bekçisine karşı tavrı ise tepki çekti.

Olay Karabük'te Balıkpazarı hemzemin geçidinde meydana geldi. Yük treninin hemzemin geçide yaklaşması üzerine geçitte görevli olan taşeron işçi İsmail Gök bariyerleri indirip geçidin güvenliğini aldı. Yaşlı bir adamın çevredekilerin uyarılarına ve trenin kornasına aldırmadan hemzemin geçide girerek karşıya geçmeye çalıştığını gören hemzemin geçit bekçisi İsmail Gök, kendi yaşamını hiçe sayarak geçide girdi ve yaşlı adamı kolundan tutarak trenin altında kalmaktan kurtardı. Olay anında tren makinisti de fren attı ancak metrelerce sonra tren durabildi. Geçit bekçisi olaya müdahele etmemiş olsaydı bugün yaşlı adamın trenin altında kalma görüntülerini izliyor olabilirdik. 

Yaşanan olay dün tüm medyada yaşlı adamın trene meydan okuması olarak verildi. Olayda asıl haber değeri taşıyan ise TCDD'de taşeron işçi statüsünde çalışan hemzemin geçit bekçisi İsmail Gök'ün kendi yaşamını hiçe sayarak trenin önüne atlayarak yaşlı adamı kurtarmasıydı. 

İŞTE O ANLAR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.