TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Makinistler Mesleki Yeterlilik Sınavından Muaf Olacak Mı?

TCDD Personel

Demiryollarında çalışmakta olan binlerce makinisti ilgilendiren "Mesleki Yeterlilik Sınavı" ile ilgili olarak, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan açıklama yaptı.

Demiryollarında çalışmakta olan işçi ve memur toplam 3 bin 592 makinisti ilgilendiren "Mesleki Yeterlilik Sınavı" ile ilgili olarak, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan açıklama yaptı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, demiryollarındaki mevcut makinistlerin Mesleki Yeterlilik Sınavından muaf tutulması çalışmalarında  son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen ve Demiryol-İş Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kaya Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan’ı makamında ziyaret ettiler.Yapılan görüşmede, Genel Başkan Can Cankesen, MYK Başkanı Adem Ceylan’dan demiryollarındaki mevcut makinistlerin Mesleki Yeterlilik sınavlarından muaf tutulmasını gerekçelerini açıklayarak talepte bulundu. Cankesen daha sonra konu ile ilgili olarak hazırladıkları raporu da Adem Ceylan’a ileterek gerekli çalışmaların yapılması istedi.

MAKİNİSTLERE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALMA ZORUNLULUĞU

MYK Başkanı Adem Ceylan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek mevcut makinistlerin mesleki yeterlilik çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ve makinistlerin bu kapsam dışında tutulmasıyla ilgili en geniş kapsamda muafiyet uygulanması için MYK olarak çaba harcanacağının sözünü verdi.

26 Eylül 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan üçüncü tebliğ ile makinistlere mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirilmiş ve 25 Eylül 2018’den itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanları çalıştıranlara cezai işlem uygulanacağı açıklanmıştı.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.