TCDD, Demiryolu ve Hafif Raylı Sistem Haberleri

Tüm kamu çalışanlarının yıllık izinleri iptal edildi

TCDD Personel

Kamuda çalışan tüm memurların 15 Temmuz askeri darbe sonrasında yıllık izinlerinin iptal edildiği açıklandı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 10 bine yakın kamu görevlisi için görevden uzaklaştırma ve açığa alma kararı çıktı. Bunların bir bölümü için gözaltı kararı da var.

Bu gelişmelerin ardından yurtdışına çıkışlarla ilgili de yeni düzenleme yapıldı. Buna göre; Türk vatandaşlarının yurtdışına çıkışında SGK sorgulaması yapılıyor. Bu nedenle yurtdışına çıkacak olan vatandaşların sigorta bildirimlerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Kamu görevlilerinin yurtdışına çıkışları ise şimdilik yapılmıyor.

Yeşil ve gri pasaport sahipleri ise çalıştıkları kurumlardan belge getirerek yurtdışına çıkış yapabiliyor. Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla kamu kurumlarında Betmatik izinler iptal edildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın imzası ile yayımlanan genelgede şöyle denildi: "Tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır. Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir" denildi.

Kamuda 2 milyon 489 bin 668'i memur, 278 bin 88'i işçi ve 571 bin 330'u diğer statülerde olmak üzere toplam 3 milyon 339 bin 86 kişi istihdam ediliyor.

Konu ile ilgili olarak Demiryol-iş Sendikasının TCDD Genel Müdürlüğüne yaptığı görüşmeler sonrasında genelgenin kurumda çalışan işçileri de (geçici işçiler dahil) kapsadığının öğrenildiği açıklandı.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.